×

De 6 voordelen van teensokken

door 8888

De 6 voordelen van teensokken

teensokken grijs

1. Voorkom blaren met teensokken

Omdat de tenen opgesloten en tegen elkaar zitten wordt het tussen de tenen al snel warm en vochtig. Blaren ontstaan bij een vochtige huid en door wrijving. Omdat de tenen bij een teensok apart ingepakt zitten is er geen wrijving tussen de tenen en kan het vocht beter opgenomen worden door de sok. Ook de warmte kan beter afgevoerd worden. Hierdoor wordt de kans op blaren tussen de tenen vermindert.

2. Voorkom zwemmerseczeem met teensokken

Zwemmerseczeem is een besmettelijke schimmelinfectie van de huid bij de tenen. Schimmelinfectie ontstaat in een vochtige en warme omgeving. Juist wanneer je hele dagen schoenen draagt of bij het sporten wordt het bij de tenen erg warm en vochtig. Dit bevorderd de kans op zwemmerseczeem.
Zwembaden staan er om bekend dat de kans dat je daar zwemmerseczeem oploopt vrij groot is. Vandaar ook de naam zwemmerseczeem.

Door het dragen van teen sokken wordt de kans op zwemmerseczeem verminderd. Iedere teen is als het ware apart ingepakt. Hierdoor kan er meer vocht worden opgenomen en de warmte kan sneller worden afgevoerd.
Zwemmerseczeem is een besmettelijke schimmelziekte. Omdat de tenen bij een teensok gescheiden zijn wordt de kans op besmetting tussen de tenen verminderd.

3. Voorkom blaren bij hamertenen of klauwtenen met teensokken

Mensen met een hamerteen of klauwteen hebben vaak last van blaren bij het lopen. Deze blaren ontstaan door wrijving van de hamerteen tegen de naastliggende teen. Dit kan ontstaan door onvoldoende ruimte in de schoen, maar meestal ontstaan de blaren omdat er contact is tussen de tenen.
In de praktijk is gebleken dat teensokken hiervoor de oplossing is. De tenen worden door de sokjes om de tenen van elkaar gescheiden en zo ontstaat er geen directe wrijving.

4. Voorkom blaren bij onderliggende of bovenliggende tenen met teensokken

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking heeft last van onder- of bovenliggende tenen. Tijdens het lopen kunnen hierdoor blaren ontstaan door de wrijving tussen de tenen.
De teensok voorkomt blaren op de tenen omdat de tenen niet direct in aanraking met elkaar komen.

5. Voorkom kalknagels met teensokken

25% van de Nederlanders heeft last van een kalknagel. Een kalknagel ontstaat door een schimmelinfectie. Deze schimmels zijn aanwezig in warme en vochtige ruimtes. Zoals de sauna, het zwembad, de sportschool of de douche.
Kalknagels zijn erg besmettelijk. Door gebruik van teensokken krijgt iedere teen een eigen sokje zodat de kans op besmetting van de naastliggende tenen wordt verminderd. Daarnaast wordt er meer vocht opgenomen door de teensok en wordt de warmte sneller afgevoerd.

6. Voorkom likdoorns met teensokken

Likdoorns ontstaan op plaatsen waar veel druk of wrijving ontstaat. Te kleine schoenen is vaak de oorzaak van het ontstaan van likdoorns. Maar ook wrijving kan een oorzaak zijn.
Bij wrijving kan de teensok de oplossing zijn tegen het ontstaan van likdoorns rond de tenen. Dit komt omdat de tenen van elkaar gescheiden zijn.

Related articles

Menu

QR code

Opties

Share

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden