×

Werking dubbellaag anti-blaar systeem

Werking dubbellaag anti-blaar systeem

Een blaar ontstaat tijdens het sporten door hevige en langdurige wrijving van de huid tegen de sok, schoen of zelfs tegen de tenen onderling.
Diverse factoren zoals wrijving, koude, hitte en vocht zijn van invloed bij het ontstaan van een blaar. Bij intensief wandelen, hardlopen, skiën enz., komt er zweet in de sokken, wat de huid gevoelig en week maakt. Als de huid steeds tegen de schoen of sok wrijft ontstaat daarbij warmte. De verbinding tussen de twee huidlagen kan door de temperatuur variaties verzwakken, waardoor de genoemde holtes ontstaan, die zich vervolgens met vocht vullen. Dit is een blaar.
Aanleiding tot wrijving is bijvoorbeeld een schoen die knelt, een sok naad, zand, een steentje. Maar ook een voortdurend tegen elkaar wrijvende tenen. Als het zomers warm is zal de voettemperatuur hoger zijn. Een warme vochtige huid heeft grotere kans opblaren. Bij koude voeten in de winter is de doorbloeding van de voethuid minder en dat vergroot ook de kans op blaren.
Zorg ervoor dat u zomers dunnen sokken draagt en 's winters dikkere sokken.
Wrijving kan voorkomen worden door gebruik te maken van dubbellaags sokken. Dit gecombineerd door vezels die snel het vocht afvoeren maakt de sok tot een anti-blaren sok.

Bij dubbellaags sokken wordt de veroorzaakte wrijving tijdens het sporten opgevangen door de binnen- en buiten sok. De binnen sok wordt gemaakt van een zeer gladde vezel. Die makkelijk glijdt over de buiten sok. Hierdoor lijkt in de praktijk net alsof de hiel uit de schoen wilt glippen. In werkelijkheid gebeurt dit niet, maar wordt de wrijving die ontstaat bij het lopen opgevangen tussen de buiten- en binnen sok.
Als je dubbellaags sokken voor het eerste draagt lijkt het net of de schoen niet voldoende vast zit aan de voet. In werkelijkheid is dit niet zo. Het duurt enige tijd voordat je hieraan gewend bent.

Menu

QR code

Opties

Share

Create a free account to use wishlists.

Aanmelden